Kinderboekenfestival 2016 begint morgen
28 Feb 2016, 20:42
foto
Scholen zijn altijd goed vertegenwoordigd op het Kinderboekenfestival. (Foto's: KBF)


‘Suriname zal groeien door aandacht voor groen, als jij en ik meegroeien, lezen en doen!’ is de slogan waarmee het meerjaren thema ‘Groeien’ van het Kinderboekenfestival dit jaar wordt afgesloten. Het zeventiende Kinderboekenfestival begint maandag en duurt tot 6 maart.

Het thema ‘Groeien’ is in 2014 ingeluid. De dagen van het boekenfestival hebben sindsdien een speciale benaming gekregen aan de hand waarvan dagelijks onderwerpen zijn belicht. Voor dit jaar zijn de namen van de dagen afgeleid van het themalied vers 3 van het festival; ‘Ons geliefd Suriname, land van water en groen, heeft de potentie om uit te groeien tot land van miljoen, boeken met aandacht voor groen, groeien, productie en doen!

In de activiteitenstand van de Nationale Stichting Kinderboekenfestival zullen kinderen door boeken en documentaires met opdrachten hun kennis kunnen vergroten. De bedoeling is dat kinderen uit de activiteiten leren hoe mooi en rijk Suriname is, hoe ons land kan groeien en hoe zij zelf kunnen bijdragen aan de groei van ons geliefd Suriname, zegt de Stichting Kinderboekenfestival.

Op Surinamedag, morgen, kunnen de bezoekers documentaires en boeken zien over de rijke Surinaamse cultuur met haar vele talen, klederdrachten, voorwerpen, gerechten en muziek. De dinsdag van het boekenfestival is waterdag, waarbij de rijke waterbronnen van het land, gezond drinkwater, de bronrivieren en ons klimaat centraal worden geplaatst. Woensdag wordt de Groene Dag en donderdag is Miljoenendag. Vrijdag, productiedag, worden de Surinaamse productiebedrijven, producten, het productieproces, producenten die Suriname helpen groeien en in de wereld bekendmaken, in de spotlight worden geplaatst. Op de laatste dag van het kinderboekenfestival 2016 is het Doe-dag. Het accent wordt dan gelegd op doen, actie ondernemen; kinderen doen mee met enkele producenten en ondernemers die ons tot voorbeeld zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May