Commissariaat Para half jaar niet betaald door Financiën
27 Feb 2016, 10:17
foto
Minister Edgar Dikan van RO op werkbezoek aan Para. Naast hem dc John de La Fuente. (Foto: BIC Para)


Districtscommissaris (dc) van Para, John de La Fuente, heeft minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) meegedeeld dat er geen geld in kas is van het districtsfonds. Er is de afgelopen twee kwartalen geen geld overgemaakt vanuit het ministerie van Financiën. Door deze situatie kan het district niet autonoom functioneren. De minister beloofde zo snel mogelijk in contact te zullen treden met zijn collega minister van Financiën hierover.

Tijdens een werkbezoek aan Para heeft Dikan personeelsleden aangehoord over zaken die dringend aangepakt moeten worden. Er is een nieuwbouw nodig voor het commissariaat omdat het huidige pand niet meer voldoet. Ook het wagenpark dient te worden vervangen. De dc heeft de aanpak van fysieke infrastructuur en de slechte financiële situatie van Para als topprioriteit aangemerkt. De accommodatie van de bestuursdienst in de ressorten Noord en Carolina moet op korte termijn gerealiseerd worden, zodat de gemeenschappen makkelijker de lagere bestuursorganen kunnen bereiken.

De minister had ook enkele zaken die hij kwijt wilde. Hij deelde de bestuursdienst mee, dat hij zwaar tilt aan het gedrag van de geüniformeerde dienst. Buitensporig gedrag zal niet getolereerd worden en er zal volgens de wet nodige maatregelen getroffen worden. Dikan gaf complimenten over de aanpak van het milieu, de ordening van recreatieoorden en badplaatsen, de vuilophaal en de verfraaiing van Para.

De bewindsman deelde mee dat hij op voorstel van de dc zal werken aan bevorderingsvoorstellen van iedereen die zich inzet voor de dienst. Het personeel werd ook opgeroepen om zich te scholen bij aangeboden opleidingen van het ministerie. Dikan pleitte ook voor een elementaire opleiding voordat zij deel uitmaken van de bestuursdienst. Volgens de bewindsman moeten bestuursambtenaren bij hun intrede al opgeleid worden zodat zij zich goed van hun taak kunnen kwijten. Alle andere geüniformeerde korpsen hebben een elementaire opleiding bij de rekrutering van medewerkers, alleen de bestuursdienst niet. Dikan zal nog in deze regeerperiode ervoor zorgen dat de elementaire opleiding een feit wordt, meldt RO.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May