Gianni Infantino nieuwe Fifa-voorzitter
26 Feb 2016, 14:19
foto
Gianni Infantino accepteert het voorzitterschap van de Fifa. (Foto's: Getty Images)


Gianni Infantino is de nieuwe voorzitter van de Wereldvoetbalbond Fifa. In de tweede stemronde heeft hij 115 stemmen vergaard. Sheikh Salman bin Ebrahim al-Khalifa heeft er 88, Prince Ali bin al-Hussein 4 en Jerome Champagne heeft in de tweede ronde geen stemmen vergaard.

“Ik accepteer het resultaat van deze verkiezing, dank u,” zegt Infantino kort na zijn uitverkiezing. “Ik heb een buitengewone reis ervaren, heb vele fantastische mensen ontmoet die houden van voetbal, die voetbal ademen. Ik wil de voorzitter van jullie allemaal zijn, van alle 209 naties,” zegt de nieuwe Fifa-voorzitter. “Ik wil met jullie allemaal samenwerken en bouwen aan een nieuw tijdperk waar we voetbal kunnen zetten in het midden van het podium.”

In de eerste stemronde wist geen van de kandidaten de benodigde 104 stemmen te behalen. Infantino heeft in de eerste ronde 88 stemmen gehaald en Sheikh Salman 85. De 45-jarige heeft de Italiaanse en Zwitserse nationaliteit en is sinds 2000 verbonden aan de Fifa. Hij was tot vandaag de secretaris-generaal van Uefa. Infantino volgt Sepp Blatter op, die enkele dagen na zijn herverkiezing negen maanden geleden aftrad. Blatter was van 1998 tot 2016 de machtigste man bij de Fifa. De nieuwe voorzitter is voor vier jaar gekozen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May