Oppositie Jamaica wint verkiezingen
26 Feb 2016, 09:56
foto
Andrew Holness nadat hij zijn stem had uitgebracht in Kingston. (Foto: Reuters)


De oppositionele Jamaica Labour Party van Andrew Holness heeft de algemene verkiezingen in Jamaica nipt gewonnen. De verkiezingscampagne is gedomineerd door economische vraagstukken.

Partijleider Holness heeft beloofd om banen te creëren, de economie te stimuleren en het onderwijs en de gezondheidszorg te verbeteren. Labour heeft 33 van de 63 parlementszetels in het land gewonnen. De partij van de 43-jarige Holness heeft met een opkomst van 47% de People's National Party van premier Portia Simpson Miller verslagen.

Jamaica heeft een zware schuldenlast, maar bezuinigingsmaatregelen die Simpson Miller heeft doorgevoerd, hebben geleid tot groei. “We vatten het niet op alsof we een prijs hebben gewonnen,” heeft Holness aan aanhangers gezegd. “De prijs van de overwinning is dat we ons moeten houden aan de beloften die we hebben gedaan.”

Tijdens de campagne heeft Holness gesteld dat hij Jamaica wil transformeren in de ‘Silicon Valley of the Caribbean.’ De jeugdwerkloosheid in het land is 38%. Simpson Miller is in 2013 een leningenpakket met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aan gegaan voor vier jaar in ruil voor het swappen van de schuld. De IMF-lening loopt volgend jaar af.

Ze heeft het in haar regeerperiode klaargespeeld de inflatie tot het laagste niveau in 48 jaar te brengen. Het Bruto Nationaal Product is volgens cijfers van de Wereldbank vorig jaar met 1,3% gegroeid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May