NPS-voorzitter: Van waar komt het ongewenste gedrag?
26 Feb 2016, 00:01
foto


NPS-voorzitter Gregory Rusland onderkent dat er excessen te merken zijn in de samenleving, waar hij zich ernstige zorgen over maakt. Er is sprake van verruwing. "Wij moeten teruggaan naar hoe dit allemaal ontstaan is. Bepaalde ontwikkelingen hebben een bepaalde basis. Waar komt dit ongewenste gedrag vandaan? Wat gebeurt er precies in de samenleving om dan te weten wat je moet doen," zegt Rusland om een reactie gevraagd naar de uitspraken van president Desi Bouterse donderdagnacht op het Revoplein.

Op de kritiek over het naar de rechter brengen van functionarissen, stelt Rusland dat wanneer mensen vinden dat hun rechten geschonden worden, zij onder alle omstandigheden de mogelijkheid moeten hebben om hun gelijk te zoeken bij de rechter. "Wij leven in de rechtsstaat en wij geloven in de rechtsstaat. Wij denken dat iedereen die ruimte moet hebben om zaken voor te leggen aan de rechter, anders is de rechtsstaat op de helling," stelt de NPS-voorzitter, die ook lid is van De Nationale Assemblee.

Rusland zegt niet op de hoogte te zijn van wetsdienaren die bewust uitrukken om mensen te liquideren. "Dit is nieuw voor mij. Ik zou toch wel graag meer informatie hierover willen hebben. Is dit zo is, dan is het een zeer ernstige zaak. Als de president deze informatie heeft, zouden wij graag geïnformeerd willen worden hierover, ook in De Nationale Assemblee. Als deze informatie over wetsdienaren die bewust mensen zouden liquideren van de president komt, gaan wij daar niet lichtelijk overheen," zegt de NPS-voorzitter.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May