Boetoe: Vandaag niet bezinnen maar brainstormen
25 Feb 2016, 03:08
foto
Derryl Boetoe heeft als jongere het woord gevoerd bij de herdenking van 36 jaar machtsovername door de militairen. (Foto: René Gompers)


Derryl Boetoe en president Desi Bouterse waren de enige twee sprekers vannacht op het Revoplein, bij de herdenking van de machtsovername op 25 februari 1980. Boetoe, zei dat als hij zou praten over 36 jaar revolutie, hij dingen zou misplaatsen omdat hij nog niet eens dertig jaar oud is. Hij riep op om niet te bezinnen op 25 februari, maar met elkaar te brainstormen voor een betere toekomst voor Suriname.

Boetoe begon zijn korte toespraak met 'strey def' strey wi no sa frede'. "Een bijzonder regel uit ons volkslied en tevens een bijzonder slogan tijdens de revolutie," merkte hij op. Boetoe zei dat vandaag voor hem een bijzonder moment is. "Omdat ik u wil brengen in de tegenwoordigheid. De revolutie zoals wij jongeren die zijn komen aantreffen, hebben wij misschien niet ervaren, maar wij hebben wel dingen daarvan meegenomen. En één belangrijk ding voor mij, voor ons, is de gedachtegang. Vernieuwing, oplossingen, bevrijding zoals wij dat zeggen," zei Boetoe.

Hij haalde aan dat op dit moment de wereld, met Suriname als onderdeel daarvan, beland is in een bepaalde situatie. "Wij als land hebben niks anders nodig dan een revolutie. Ik denk niet dat het de revolutie zal zijn, zoals 36 jaar geleden. Het zal zijn een revolutie met onze gedachte. Het zal zijn een revolutie, waarbij wij niet gaan bezinnen maar gaan brainstormen over hoe wij verder gaan met dit land. Veel zal afhangen van onszelf. Alles zal afhangen van hoe wij samen met elkaar de oplossingen zullen aandragen. Een bijzondere rol in dit traject ligt bij ons als jongeren. En als ik namens alle jongeren hier een oproep mag doen naar de samenleving, is dat wij bereid zijn, we zijn klaar om met u samen te werken en te denken aan oplossingen voor ons land," zei Boetoe. Hij benadrukte dat de jongeren het roer zullen overnemen. Dan moet het veel beter gaan met het land.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May