Minister onderzoekt niet functioneren Gaming Board
25 Feb 2016, 10:28
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos zal uitzoeken waarom de Gaming Board niet functioneert. (Foto: Raoul Lith)


De Gaming Board die bij wet in juli 2009 is ingesteld om toezicht en controle op kansspelen te houden, functioneert niet. Deze kwestie kwam aan de orde tijdens de behandeling van ontwerpwetten om blacklisting van Suriname door de Caribbean Financial Action Task Force (CFATF), te voorkomen. Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie beloofde woensdagavond dat zij zal uitzoeken waarom dit instituut niet functioneert.

De bewindsvrouw haalde aan dat zij deze kwestie maandag zal bekijken. Zij vindt dat als de Gaming Board onder verantwoordelijkheid van Justitie en Politie valt, ook de instrumenten om het instituut te laten functioneren onder beheer van het ministerie moeten zijn. Het is belangrijk dat de Gaming Board actief wordt.

Nadat zaken zijn uitgezocht, zal Van Dijk-Silos de vaste commissie van De Nationale Assemblee voor Justitie en Politie informeren. "Wij hebben in uw college zeker duizend keren gevraagd naar effectuering van de Gaming board. Echter komt het niet van de grond. De Gaming board is nog altijd de toezichthouder als het gaat om kansspelen,"stelde Amzad Abdoel (NDP), voorzitter van de commissie van rapporteurs.

VHP-fractieleider Chan Santokhi merkte op dat als de Gaming Board zou functioneren, uitgezocht kon worden waarom zoveel Surinamers die een vergunning hebben aangevraagd voor casino's, deze doorverkocht hebben aan buitenlanders. Assembleelid Ronald Hooghart (NDP) zei dat de wet voor het instellen van de Gaming Board, terug moet naar het college. Hij heeft te veel manipulatie en boeverij gezien bij de kansspelen. Hij haalde aan dat instituten en groepen zich verrijken. De minister heeft toegezegd deze kwestie uit te zoeken. Zij vindt ook dat het instituut moet functioneren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May