Minister Burleson werkt aan industrieel plan
24 Feb 2016, 07:32
foto
Minister Sieglien Burleson geeft uitleg over het industriële plan. Links de topman van Unido, Carlos Chanduvi Suárez. (Foto: Raoul Lith)


Minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie (HI) streeft ernaar om binnen enkele maanden een industrieel plan te hebben voor diversificatie van de economie. Hiertoe heeft zij ondersteuning ingeroepen van de Unido, een organisatie van de Verenigde Naties voor industriële ontwikkeling.
Carlos Chanduvi Suárez, belast met Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied is op werkbezoek in Suriname. Diverse organisaties worden geïnformeerd over de mogelijkheden. Vandaag krijgt ook de Raad van Ministers een presentatie.


De bewindsvrouw zegt aan Starnieuws dat Suriname naast de mijnbouw, bosbouw en landbouw, veel mogelijkheden heeft die niet benut worden. Het land heeft er veel meer baat bij om kant en klare producten op de markt te brengen. Nu worden voornamelijk grondstoffen geëxporteerd. Unido heeft diverse landen geholpen bij het opstellen van een industrieel plan, waarbij ook de private ondernemingen betrokken zijn.

Nieuwe sectoren ontwikkelen is een van de speerpunten van HI. Hierbij wordt ook gedacht aan de districten die ook hun specifieke producten hebben. Unido kan helpen om een geïntegreerd plan op te stellen, waarbij ook gekeken wordt naar de expertise die nodig is. Diverse onderdelen van het plan moeten goed op elkaar aansluiten, benadrukt Burleson. Wanneer het duidelijk is welke richting opgegaan wordt en het kostenplaatje duidelijk is, kan gericht naar financiering worden gezocht. De minister benadrukt dat de private sector gevraagd wordt om ook een bijdrage te leveren, want iedereens bijdrage is nodig voor het welslagen van het plan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May