Verdachte: Een andere man heeft de vrouw vermoord
23 Feb 2016, 00:36
foto


Roel S. (40) wordt ervan verdacht de 54-jarige B.D. in Nickerie verkracht en om het leven gebracht te hebben. Hij was als tuinman werkzaam bij de vrouw. Dit zou zijn gebeurd in de nacht van 3 op 4 november vorig jaar. Op de zitting van maandag verklaarde hij tegenover rechter Sieglien Wijnhard dat een andere man het slachtoffer eerst verkracht heeft en daarna met een hamer op haar hoofd geslagen heeft.

De verdachte zei dat hij van de buurvrouw vernam over de dood van het slachtoffer. Roel S. beweerde dat hij een kip op maandag 2 november, geslacht had voor B.D. Op die dag had hij ook manja’s voor haar gebracht. Hij kende het slachtoffer al heel lang. Hij was haast dagelijks bij haar en ze hadden een goede verstandhouding. Op die bewuste dinsdagavond, 3 november, rond half tien bracht hij een kip voor het slachtoffer. De verdachte bleef erbij dat hij de kip een dag eerder had geslacht. De vrouw zou die zelf plukken en hakken. De kip werd door de politie in de vriezer aangetroffen. Die was gehakt in stukken.

Aan zijn broer had Roel S. verteld dat de vrouw ziek was. Hij had haar op 2 november voor het laatst gezien. Op 3 november ging hij wel naar de woning en zag dat de poort op een kier stond. Er lag ook een hamer daar. Hij dacht dat de vrouw nog sliep en ging weg.
Het ontzielde lichaam van het slachtoffer werd in verre staat van ontbinding aangetroffen in haar woning. Ze was gekneveld achtergelaten. De vrouw was verkracht, gewurgd en aan haar hoofd was er letsel met de hamer aangebracht. Op 14 maart zal deze zaak voortgezet worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May