Lege plekken op schappen winkels door daling koopkracht
23 Feb 2016, 00:01
foto
De schappen in de winkels vertonen veel lege plekken.


In veel winkels valt het op dat er niet meer zoveel goederen zijn op de schappen. De winkeliers geven als reden op dat de koopkracht duidelijk gedaald is. Hierdoor zijn ze genoodzaakt om goederen aan te schaffen waar er grote behoefte naar is. Het assortiment is daardoor niet meer zo groot.

"Wij merken ook dat de prijzen door de leveranciers ook steeds worden verhoogd. Een product dat vandaag voor SRD 6 is gekocht, stijgt weer met een paar dubbeltjes de volgende keer," legt een winkelier uit aan Starnieuws. Leveranciers bevestigen dat de vraag is afgenomen. Er wordt ongeveer dertig procent minder geïmporteerd.

Consumenten zeggen dat zij veel bewuster kopen. Met het geld kan steeds minder aangeschaft worden. Niet alleen in supermarkten is de koopkrachtdaling te merken. Ook op de verschillende markten klagen verkopers steen en been. Er komen veel minder mensen naar de markt en zij kopen niet veel groenten.

"De koopkracht is duidelijk gedaald, maar onze kosten zijn gestegen," stellen de ondernemers. Bestrijdingsmiddelen en meststoffen zijn behoorlijk gestegen. In de winkels zijn de winkeliers geconfronteerd met meer dan een verdubbeling van de elektriciteitstarieven. Winkeliers die mensen in dienst hebben, proberen zolang mogelijk de banen nog te behouden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May