Pseudo rijinstructeur opgesloten voor oplichting
22 Feb 2016, 19:38
foto


Perdiepkoemar (44) bekend als Sunil is op maandag door de politie van regio Midden aangehouden voor oplichting. De man doet zich voor als een rijinstructeur die spoedcursus verzorgt.

Aan geïnteresseerden wordt voorgehouden dat zij geen theorielessen hoeven te volgen. Wel dienen zij SRD 750 te betalen voor het praktische examen. De oplichter maakt een afspraak met zijn zogenaamde examenkandidaat waarbij zij elkaar op de afdeling Rijbewijzen in de middaguren ontmoeten.

Bij het zien van een lesauto zonder kandidaten, stuurt Perdiepkoemar zijn kandidaat naar de chauffeur toe. In die tussentijd maakt hij zich uit de voeten voordat de kandidaat terugkeert. De kandidaat wordt door de instructeur dan voorgehouden dat hij Perdiepkoemar niet kent en ook geen afspraken met hem heeft.

Ook bij de aanhouding heeft de verdachte geprobeerd de politie in de maling te nemen. Hij verklaarde voor een rijschool te werken. Bij navraag is gebleken dat hij niet bekend is bij de rijschool.

Onderzoek heeft uitgewezen dat Perdiepkoemar eerder is ingesloten voor oplichting.

De politie roept benadeelden op die door ene Sunil of Perdiepkoemar zijn opgelicht om zich te wenden tot de politie van regio Midden op het politiebureau De Nieuwe Grond.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May