Bijzonder Onderwijs wordt opgenomen in Onderwijsplan
22 Feb 2016, 22:38
foto
Een leerling van de Mytylschool zit voor een van de geschonken computers; minister Peneux (r) kijkt toe.


De donatie van Kosmos Energy Suriname aan de Mytylschool zal met steun van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minwc) optimaal benut worden. Het bedrijf heeft afgelopen vrijdag 11 computers met touch-screen, verplaatsbaar meubilair en een airco om de ruimte te koelen, geschonken en het Minowc stelt een extra kracht ter beschikking om computerlessen aan de kinderen te geven.

De nieuwe kracht zal de ICT leerkracht van de instelling ondersteunen. Minister Robert Peneux van Minowc was blij met de aandacht die het Speciaal Onderwijs met deze geste krijgt. “Het Speciaal Onderwijs heeft te lang een stiefmoederlijke behandeling gehad.” Het Bijzonder Onderwijs zal opgenomen worden binnen het Onderwijsplan, dat de minister en zijn deskundigen aan het samenstellen zijn, zegt de voorlichting van Minowc.

Schoolleider Miriam Karnadi was zeer ingenomen met het geschenk. De school beschikte al over een computerlokaal, dat in 2004 was geschonken door Stinavo. Die vijf computers voldoen echter niet meer aan de eisen en moesten afgeschreven worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May