Suriname heeft nog kansen na 3-3 tegen Cuba (update)
12 Nov 2010, 21:40

Suriname speelde vanavond in de Digicel Cup met 3-3 gelijk tegen Cuba, dat vooraf als favoriet te boek stond. Liefst drie keer verspeelde ‘natio’ een voorsprong: de derde gelijkmaker van de Cubanen viel pas twee minuten voor tijd.

Omdat Antigua en Barbuda in de tweede wedstrijd van de dag niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Dominica, behoudt Suriname kansen op de volgende ronde.

Natio moet dan zondag wel van Dominica zien te winnen, terwijl Cuba en Antigua in geen geval gelijk mogen spelen. Gebeurt dat wel dan eindigen beide landen op vijf wedstrijdpunten waar Suriname niet verder dan vier punten kan komen. Wint Suriname ruim en verliest één van beide andere landen in de onderlinge confrontatie, dan plaatst ‘natio’ zich met een beter doelsaldo voor de finaleronde vanaf eind deze maand op Martinique. Suriname heeft nu een doelsaldo van -1, Cuba staat op + 2 en Antigua +1. Een 1-0 overwinning van Cuba en een 2-0 zege van Suriname, zou bijvoorbeeld genoeg zijn voor plaatsing.

De Surinaamse ploeg zette alles op alles om een goed resultaat te behalen. De eerste wedstrijd tegen gastland Antigua & Barbuda had Natio met 2-1 verloren.
Bondscoach Ricardo Winter had ditmaal Germaine van Dijck en Giovanni Waal in de basisopstelling opgenomen, ten koste van Naldo Kwasie en Stefan Banetti.
Onder leiding van middenvelder Emilio Limon die een sterke wedstrijd speelde, begon de nationale ploeg sterk. Uit een pass van Limon was het Van Dijck die de score opende. Een minuut voor rust wist Cuba de stand via Armano Isidoro op 1-1 te brengen, uit een doorgekopte hoekschop.

Na de rust lukte het natio wederom om als eerste een doelpunt te scoren. Deze keer was het Stefano Rijssel die Suriname in de 49ste minuut naar 2-1 schoot. Weer was de assist van Limon. Maar Cuba kwam terug en wist de verdediging van Suriname te omzeilen. Obrendo Huiswoud werd verslagen. De stand was weer gelijk in de 66ste minuut via Alain Offaril (2-2).

Met minder dan tien minuten te gaan kwam Suriname voor de derde keer op voorsprong. Wensley Christoph legde vanaf links terug op de mee opgekomen verdediger Derrick Garden die vanaf de rand van het strafschopgebied uithaalde. Via de paal en de rug van de Cubaanse doelman caramboleerde de bal in het doel. Het bleek niet genoeg voor de overwinning. In de 88ste minuut bracht de net ingevallen Adonis Soler de partijen voor het laatst in evenwicht.