Nog geen oplossing betaling facturen en ligdagtarieven
22 Feb 2016, 00:39
foto


Tussen de verzekeringsmaatschappij Self Reliance en de ziekenhuizen is er nog steeds geen overeenstemming bereikt over achterstallige rekeningen die betaald moeten worden over de Basiszorgverzekering. Starnieuws verneemt dat er een dispuut is over rekeningen die zijn ingediend, waarvoor er geen garantiebewijs kan worden overgelegd. Het gaat om ettelijke miljoenen. In oktober 2014 is de wet op de Nationale Basiszorgverzekering ingegaan en sindsdien worden de tussentijdse tarieven van februari 2014 ook gehanteerd voor de nieuwe zorgverzekering. Er is nog geen overeenstemming hierover

Onlangs is er een onderhoud geweest tussen minister Patrick Pengel van Volksgezondheid, de Zorgraad, een vertegenwoordiging van de ziekenhuizen en Self Reliance. Daar is afgesproken om niks te zeggen over deze kwestie in de media. Iedereen die bij de bespreking aanwezig was, houdt dus de lippen stevig op elkaar.

Starnieuws verneemt dat Self Reliance gesteld heeft dat facturen op de juiste manier ingediend moeten worden. Indien er geen garantiebewijzen kunnen worden overgelegd, is de verzekeringsmaatschappij niet geneigd om te betalen. Er zijn procedures afgesproken tussen de verzekeringsmaatschappij en de ziekenhuizen. Nagegaan zal worden hoe facturen die ingediend zijn, zullen worden betaald als de onderliggende stukken ontbreken, terwijl patiënten wel zijn behandeld. Partijen hebben nog geen oplossing bereikt. De situatie van de facturen en het nog niet bereiken van een overeenkomst tussen de ziekenhuizen en de verzekeringsmaatschappijen, is voorgelegd aan de Zorgraad. In december 2014, nu meer dan een jaar geleden, zijn de ziekenhuizen met de verzekeraars begonnen te onderhandelen over aanpassing van de ligdagtarieven. In april 2015 werd overeengekomen dat de definitieve tarieven uiterlijk eind juli 2015 zouden worden vastgesteld. Echter hebben de onderhandelingen nog niet geleid tot nieuwe tarieven.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May