Abdoelgafoer maakt kennis met jeugdparlement
21 Feb 2016, 17:53
foto
Minister Faizal Abdoelgafoer (rechts) beantwoordt vragen van de jeugdparlementariërs. Naast hem voorzitter Priya Sital. (Foto: S&J)


Minister Faizal Addoelgafhoer van Sport en Jeugdzaken vindt het belangrijk dat de leden van het Nationaal Jeugdparlement op de hoogte zijn van de prioriteitsgebieden. Hij hield hen zaterdag het beleid van het ministerie voor tijdens een openbare vergadering waarvoor hij was uitgenodigd.

De bewindsman hield de jeugdvertegenwoordigers voor dat zij projecten voor jongeren moeten bedenken en uitwerken die passen in het beleid passen. "Om zaken te bewerkstelligen zullen de leden via de voorzitter moeten aangeven wat maakt dat het parlementswerk niet naar behoren kan worden gedaan”, zegt Abdoelgafoer.

Tijdens de vergadering die tevens de officiële kennismaking met de minister was, konden de jeugdparlementariërs aangeven wat de zaken zijn die op korte termijn door het ministerie moeten worden aangepakt. In een vragenronde hebben veel leden het gehad over het rehabiliteren en of plaatsen van sportaccommodaties in districten. De minister is gevraagd een evaluatie te maken over de betrokkenheid van leden van het jeugdparlement in werkgroepen.

De bewindsman zei dat er al gewerkt wordt aan een masterplan voor beheer en onderhoud van sportaccommodaties in de verschillende districten. Scholen en organisaties worden ter bevordering van de sport voorzien van sportmateriaal. De jeugdparlementariërs waren blij met de informatie die zij hebben gekregen van Abdoelgafoer.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May