Lijk vermoedelijke rover in Brokopondo aangetroffen
19 Feb 2016, 22:54
foto


De politie van Brokopondo heeft het lijk van Marlon Banali (34) in verre staat van ontbinding aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat het gaat om een verdachte die op 6 februari betrokken was bij een roofoverval in het Moco Moco gebied te Sarakreek.

Zes gemaskerde en gewapende mannen hebben op 6 februari een winkelier overvallen. De rovers maakten een hoeveelheid ruw goud buit. Tijdens het ingestelde onderzoek door de politie was verklaard dat de bewaker van de winkelzaak op de bende had geschoten. De bewaker deelde mee dat hij vermoedelijk één van de verdachten moet hebben geraakt en dat de kompanen hun gewonde makker wisten mee te nemen. Zij vluchtten toen het nabije bos in.

Enkele dagen na het voorval deden de nabestaanden van de vermoedelijk gewonde man de politie van regio Midden aan met de melding dat zij werden gebeld door een anonieme persoon. De beller deelde hen alleen mee dat hun familielid dood is achtergelaten te Moco Moco. De politie stelde een onderzoek in, maar heeft vanwege de uitgestrektheid van het gebied geen resultaat bereikt. Er was geen exacte locatie gemeld, deelt de afdeling Public Relations mee.

Op woensdag 17 februari werd door een broer van de overledene de melding gedaan bij de politie van Brokopondo dat het ontzielde lichaam van Banali, dat in verre staat van ontbinding verkeerde, is aangetroffen. De verschillende instanties en de Forensische Opsporing en Kapitale Delicten werden ingeschakeld door de lokale politie. Het lijk is na afstemming met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Het verdere onderzoek in deze zaak wordt gedaan door Kapitale Delicten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May