Chinese ambassadeur zegt EBS ondersteuning toe
20 Feb 2016, 02:47
foto
EBS-directeur Rabin Parmessar en de Chinese ambassadeur Yang Zigang in een onderonsje. (Foto: EBS)


De NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) krijgt steun van de volksrepubliek China. Deze toezegging deed ambassadeur Yang Zigang aan het staatsbedrijf. Directeur Rabin Parmessar had als minister van Openbare Werken een intensieve samenwerking met de ambassade. China heeft korte trainingsprogramma’s aan technisch personeel van de EBS aangeboden. Zigang vroeg Parmessar medewerkers af te vaardigen naar China om aan deze cursussen die in mei beginnen, mee te doen. China zal volledig opdraaien voor de kosten.

Deze steunbetuiging werd uitgesproken tijdens een bezoek van de ambassadeur aan de EBS. De EBS-directeur vroeg aan de ambassadeur op welke manier China van betekenis kan zijn bij de oplossing van het probleem van de elektriciteitsvoorziening voor de bewoners in het binnenland, die het grootste deel van de dag zonder elektriciteit zitten.

De Chinese ambassadeur maakte er melding van dat er al een intentieverklaring tussen een bedrijf uit China en de Investment and Development Corporation Suriname N.V. (IDCS) is getekend, om in het binnenland het opzetten van zonne-energie, te ontwikkelen. Parmessar stelde voor om kortere lijnen te trekken en EBS, na overleg met IDCS in contact te brengen met dit Chinese bedrijf, dat gespecialiseerd is in zonne-energie. “We gaan snel vooruit en hebben niet de luxe om te wachten”, zei Parmessar.

De ambassadeur stelde enkele uitwisselingsprogramma’s tussen technisch personeel van Suriname en China voor. Technici van China en Suriname zullen in de gelegenheid zijn technische aspecten en andere praktische zaken met elkaar uit te wisselen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May