Parmessar neemt tweede maal afscheid van DNA
19 Feb 2016, 00:01
foto
Rabin Parmessar neemt afscheid van De Nationale Assemblee. (Beeld: DNA)


Rabin Parmessar heeft donderdagavond voor de tweede keer afscheid genomen als lid van De Nationale Assemblee (DNA). In de vorige periode heeft hij zijn zittingstermijn niet afgemaakt. Hij werd minister van Openbare Werken. Deze keer heeft hij zijn zetel verruild voor het directeurschap van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Parmessar zei dat hij geroepen is om elders zijn krachten te geven. President Desi Bouterse tevens NDP-voorzitter heeft een beroep op Parmessar gedaan om de uitdagingen bij EBS aan te gaan.

Diverse fracties in De Nationale Assemblee hebben lovende woorden geuit aan het adres van Parmessar. Zij hebben hem ervaren als een harde werker. "Hij is een trekpaard en geen sierpaard," zei Anton Paal (PALU). NDP-fractieleider André Misiekaba zei er alles aan gedaan te hebben om te voorkomen dat Parmessar wegging. Maar uiteindelijk moest hij zich gewonnen geven, aangezien Parmessar al het besluit genomen had de kar bij EBS te gaan trekken.

Asiskumar Gajadien (VHP), Diana Pokie (ABOP), Celsius Waterberg (BEP), Carl Breeveld (DOE) en William Waidoe (Pertjajah Luhur) zeiden dat De Nationale Assemblee een harde werker en iemand met veel ervaring verliest. Ook minister Soewarto Moestadja sprak zijn erkentelijkheid uit voor het werk dat Parmessar heeft verricht en wenste hem succes toe in zijn nieuwe job. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons stond ook stil bij de kwaliteiten van Parmessar. Vooral het vele werk dat hij verzette is typerend voor Parmessar.

"EBS is een hele grote uitdaging. De transformaties die daar ondernomen moeten worden, zijn niet mals. De klantvriendelijkheid, de betrouwbaarheid en al de zaken waarover wij gesproken hebben, het is onze plicht om ze te realiseren. Het is onze plicht om te laten zien dat het staatsbedrijf ook efficiënt, effectief, dynamisch en op transparante wijze kan functioneren," zei Parmessar.

De Elektriciteitswet en de wet op de Energieautoriteit, had Parmessar als voorzitter van de commissie van rapporteurs, graag willen afronden. Er zijn veel veranderingen in de wet aangebracht, terwijl er nog fundamentele vragen beantwoord moeten worden. De Assembleevoorzitter verdaagde de verdere behandeling om 21.00 uur naar een nader te bepalen datum.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May