'Caribbean Leadership Project biedt perspectieven'
19 Feb 2016, 04:36
foto
Minister Mike Noersalim krijgt een projectdocument aangeboden door Lois Parkes van CLP. Vivian Gordon, directeur kabinet vp kijkt toe. (Foto: Biza)


Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft donderdag een onderhoud gehad met Lois Parkes, de regionale project manager van het Caribbean Leadership Project (CLP). Het doel van dit project is het creëren van een nieuwe generatie leiders in de Caribische regio die de nodige vaardigheden bezitten om complexe overheids-, economische en sociale vraagstukken, op te lossen. Daarnaast is het CLP ook gericht op het bevorderen van een transparante en effectieve management van de publieke sector.

Parkes bracht in gezelschap van de directeur van het kabinet van de vice president, Vivian Gordon, en beleidsmedewerker Shalini Khedoe, een bezoek aan het ministerie. Het CLP is nu bezig de vijfde groep overheidsfunctionarissen uit twaalf lidlanden te trainen. Khedoe maakt hier deel van uit. Haar onderzoeksproject richt zich op het bepalen van de behoefte voor trainingen binnen de overheid voor leidinggevende functionarissen. Sinds 2012, zijn vier trainingen binnen dit project afgerond, waarbij de overheidsfunctionarissen voor de periode van een jaar een onderzoeksproject over een overheidsproblematiek van het eigen land moeten afronden.

In het kader van het verder professionaliseren van de overheid en het versterken van de capaciteit van ambtenaren, zal dit onderzoek zeker waardevolle data aandragen om het beleid verder aan te scherpen. Dit sluit naadloos aan bij het beleid van de minister van Biza in het verder professionaliseren en optrekken van het niveau van de Ambtenaren Opleidingen, welke door de afdeling Vorming en Opleiding worden gecoördineerd. Met de minister is afgesproken dat Khedoe begin maart een presentatie zal houden over haar onderzoeksproject.

Van de trainingen die door CLP worden aangeboden, zal het ministerie ook nagaan welke functionarissen kunnen worden voorgedragen voor de eenjarige opleiding. Volgens minister Noersalim sluit het voorstel van CLP goed aan bij zijn voornemen om functionarissen in leidinggevende posities meer handvatten aan te reiken om zich steeds beter te kwijten van hun taken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May