Suriname gastheer regionaal tafeltennistoernooi
16 Feb 2016, 21:07
foto
De minister van Sport en Jeugdzaken Faizal Abdoelgafoer, met het bestuur van de tafeltennisbond. (Foto: S en J)


Het bestuur van de tafeltennisbond wil voorkomen dat tafeltennis in een dip komt te zitten en heeft steun gezocht bij de minister van Sport en Jeugdzaken (S en J), Faizal Abdoelgafoer. Vooral het ontbreken van kader en jeugdigen om deze vrij technische sport te beoefenen, maakt dat zij in problemen dreigt te raken. Bij een kennismakingsbezoek aan Abdoelgafoer heeft het bestuur zijn plannen om tafeltennis te ontwikkelen uiteengezet.

Zo zullen er in de toekomst meer meetmomenten worden georganiseerd. Met het organiseren van instuiven, hoopt men talent te ontdekken en te registreren. Het zal dan gemakkelijker worden om na te gaan waar er kader voor trainingen ingezet moet worden.

Suriname is dit jaar gastheer van het Dutch Caribbean Table Tennis toernooi en wil een goede beurt maken. Curaçao, Bonaire, St. Maarten en St. Eustacius doen mee en strijden voor de titel van beste tafeltennisser(ster). De bond zal zich inzetten om meer kader aan te trekken en meer te trainen. “Als gastheer wil je op de eerste plaats eindigen”, zegt Desire Hooghart, voorzitter van de tafeltennisbond.

Abdoelgafoer moedigde de bond aan om jongeren uit heel Suriname bij de plannen te betrekken. “De focus is meestal op Paramaribo, maar er zijn in de districten veel jongeren die animo hebben om sport naar een ander niveau te tillen”, meent hij. Het ministerie en de bond zullen samenwerken aan het opstellen van een lange termijn plan voor ontwikkelen van tafeltennis, zegt de voorlichting van S en J.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May