Bromfietsbende opgerold door politie Latour
14 Feb 2016, 21:16
foto


De politie van Latour heeft maar liefst twaalf bromfietsen en onderdelen in beslag genomen. Vier personen, onder wie een militair, zijn aangehouden. Zondagochtend werd tijdens reguliere surveillance een bromfietsdief aangehouden. Hij reed op een gestolen bromfiets. Deze aanhouding leidde tot het oprollen van de bende.

Op 8 februari deed een benadeelde aangifte van diefstal van zijn bromfiets die hij voor een winkel had geparkeerd. Toen hij uit de winkel terugkeerde, was zijn bromfiets weggenomen. Terwijl de politie op surveillance was, werd de bromfiets herkend door één van de wetsdienaren. Hij attendeerde de andere collega’s erop en werd de bromfietser klemgereden en aangehouden.

Op zijn aanwijzing zijn nog drie andere verdachten aangehouden. Het gaat om de 17-jarige Roel K.; Roche K (17), de 21-jarige militair Giovanni C. en Silvano P. (15). Roel en Roche die een tweeling broer zijn, zijn beiden aangehouden.

De militair die als heler is aangehouden, wordt overgedragen aan de Militaire politie. Vermoed wordt dat het hier gaat om een bende waarbij meerdere verdachten zullen worden aangehouden. Het onderzoek wordt overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Benadeelden van bromfietsdiefstallen worden opgeroepen zich met medeneming van hun bescheiden aan te melden op het politiebureau Latour, meldt de afdeling Public Relations van de politie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May