Moestadja praat met DR-Paramaribo over het werk
03 Feb 2016, 14:56
foto
Minister Soewarto Moestadja met de Districtsraad van Paramaribo. (Foto: Arbeid)


Minister Soewarto Moestadja van Arbeid heeft met de Districtsraad van Paramaribo van gedachten gewisseld over problemen die de districtsraadsleden in hun werk ervaren. De problemen zijn velerlei, maar er is bij deze gelegenheid vooral gefocust op kwesties die betrekking hebben op het beleidsgebied van het ministerie van Arbeid.

Het vraagstuk van werkloosheid onder jongeren die wonen in het district Paramaribo zijn ook besproken. Er is bijzondere aandacht gevraagd voor het fenomeen van afgestudeerden van hogeronderwijsinstellingen die verlegen zitten om werk. Ook werd de minister geïnformeerd over bedrijven in dit district die het volgens de districtsraad niet nauw nemen met de wet Minimum Uurloon.

Het ministerie van Arbeid is niet belast met de uitvoering van de Nationale Basiszorgverzekering en Algemeen Pensioen 2014, maar aangezien de wet Minimum Uurloon niet los gezien kan worden van deze twee sociale wetten, heeft de minister zich eveneens laten informeren over de problemen die in het veld geconstateerd worden door de DR-leden. De Districtsraad vraagt vooral om verbetering van de dienstverlening vanuit instanties die deze wetten moeten uitvoeren. Zo vinden ze dat personen die daadwerkelijk aanspraak maken op ziektekostenverzekering vanwege de overheid, veel te lang wachten op een verzekeringspasje.

Minister Moestadja heeft zich als minister voorgenomen binnen deze regeerperiode in communicatie te staan met verschillende district- en ressortraden. Dit omdat hij ervan is overtuigd dat beleid vanuit de basis voorbereid dient te worden en het succes bij de implementatie van overheidsbeleid, zal afhangen van de betrokkenheid van deze gekozen regionale organen. Hij zal vanuit zijn positie als lid van de regering werken aan een samenleving waarbij de burger mede verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen woonomgeving. Moestadja gelooft dat dit uiteindelijk zal resulteren in een langzame overgang van verzorgingsstaat naar een participatie samenleving. Binnen de Raad van Ministers zal pleiten voor meer betrokkenheid van deze regionale raden bij het ontwikkelen van beleid, meldt het ministerie van Arbeid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May