De plichten van elke Surinamer
03 Feb 2016, 04:25
foto


Surinamer zijn is meer dan een nationaliteit, het is een voorrecht. In een wereld waarin oorlog, natuurrampen en sociale onrust de boventoon voeren is Suriname een uitzondering. Velen zijn vergeten dat er ook tijden van oorlog en sociale onrust waren in Suriname, met dank aan de grote politici J.A.Pengel, J.Lachmon en D.D. Bouterse, kunnen alle bevolkingsgroepen en religieuze groeperingen in Vrede en Harmonie naast/met elkaar voortbestaan.

Vrede en Harmonie zijn de eerste stappen van de lange tocht naar de opbouw van dit land. Nu, dat elke Surinamer zonder zich te bekommeren over zijn cultuur en religie kan leven, is de tijd aangebroken om de volgende stap te maken nl: invulling geven aan de plichten van een Surinamer.

Een Surinamer vervult verschillende rollen gedurende zijn leven o.a. burger, vader, buurman, ambtenaar, afdelingshoofd, president etc. Het lijkt vaak alsof 'andere' Surinamers dit land gaan ontwikkelen, velen beseffen niet dat Suriname rust op alle schouders in dit land. Het zijn alle Surinamers die dit land hogerop zullen moeten tillen. Als Surinamer hebben wij de plicht om op onze wijze een bijdrage te leveren aan de opbouw van dit land. Het begint bij het gezin, indien de vaders/moeders de juiste invulling geven aan al hun verantwoordelijkheden, dan zou Suriname er beter uitzien. Daarna vergroot hij zijn cirkel, hoe kan hij op zijn manier de problemen in zijn buurt oplossen? Daarna vergroot hij weer zijn cirkel, hoe kan hij zijn ambt beter vervullen? Totdat hij zich met nationale vraagstukken bezighoudt.

Dit besef moet aangewakkerd worden door de leiders in dit land. ELKE Surinamer moet een bijdrage leveren aan de opbouw van Suriname, wij zijn het SCHULDIG aan onze voorouders en onze kinderen.
Een gezonde samenleving komt alleen tot bloei, wanneer een generatie zaait om niet van de oogst te genieten.

Aroon Samjhawan
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May