Peneux belooft bouw van 16 scholen dit jaar
03 Feb 2016, 06:17
foto


Suriname zou voordeel kunnen halen uit de samenwerking van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) met Curaçao en landen uit het Caribische gebied, meent minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Robert Peneux. Volgens Peneux zijn de Surinaamse MO-A en MO-B akten zeer gevraagd in de regio. Hij sprak bij de diploma-uitreiking van het IOL, vrijdag te Mata Gauri.

146 afgestudeerden, waaronder 18% mannelijke studenten, mochten hun diploma in ontvangst nemen, variërende van een LO- akte, MO-A tot MO-B akte. Peneux gaf aan dat de afgestudeerden op verschillende manieren ingezet zullen worden. Hij beloofde dat er dit jaar 16 scholen gebouwd zullen worden, waaronder drie middelbare scholen.

Peneux meent dat het overschakelen naar kleine klassen van 20 studenten de out-put aan geslaagden zal vergroten. Het NATIN blijft groeien en er zullen meerdere NATIN-scholen bijkomen, vandaar dat er meer werkgelegenheid moet zijn, gaf hij aan.
Onder de aanwezigen bij de uitreiking bevonden zich de directeur en onderdirecteur van het IOL, leden van de Raad van Toezicht, docenten en opleidingscoördinatoren, geslaagden en hun familieleden, meldt de voorlichting van het MinOWC.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May