AZP streeft ernaar om medici vandaag te betalen
02 Feb 2016, 00:02
foto


De directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is maandag naarstig op zoek gegaan naar geld om het klinische honorarium van de medische specialisten te kunnen betalen. Algemeen directeur Antoine Brahim zegt aan Starnieuws dat er alles aan gedaan wordt om in de loop van de dag de medici te betalen. Zij zijn om 00:00 uur in actie gegaan.

's Morgens vroeg hebben de directie van AZP en het medisch stafbestuur een onderhoud met elkaar. Daar zal de stand van zaken worden besproken. Daarna zullen de medici een algemene ledenvergadering beleggen waar zal worden besloten of de acties opgeheven worden. Voor augustus en een deel van juli 2015 moet SRD 2 miljoen betaald worden aan de medische specialisten.

De medici hebben besloten om alleen patiënten te behandelen die acuut specialistische hulp nodig hebben. Het medisch stafbestuur vindt dat de directie zich niet gehouden heeft aan gemaakte afspraken. Brahim merkt op dat het bekend is dat het ziekenhuis met financiële problemen te kampen heeft. Er moeten steeds keuzen worden gemaakt aan welke verplichtingen voldaan moeten worden.

Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid heeft zich ook intensief beziggehouden met deze zaak. Hij deelt Starnieuws mee dat er gewerkt wordt aan een structurele oplossing. Er wordt gekeken naar oplossingsmogelijkheden met het evaluatieteam, de directie en de vaste Assembleecommissie voor Volksgezondheid. Nu moet de acute situatie worden opgelost, waardoor patiënten niet in onzekerheid worden gelaten. Brahim heeft goede hoop dat in de loop van de dag er een oplossing komt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May