Minister Pengel: SRD 3 miljoen extra voor strijd tegen zika
02 Feb 2016, 00:33
foto


Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid zegt aan Starnieuws dat er drie miljoen extra op het budget van zijn ministerie beschikbaar zal komen dit jaar. Dit bedrag zal besteed worden aan de bestrijding van de Aedes Aegypti-muskiet, veroorzaker van zika, gele koorts, dengue, chikungunya en diverse andere ziekten. Het extra geld is overeengekomen met de vaste Assembleecommissie voor Volksgezondheid.

De bewindsman zegt kennis genomen te hebben van de verklaring van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) die het zika-virus tot een mondiale noodtoestand voor de gezondheid heeft verklaard. De WHO is bezorgd over de uitbraak. Door de declaratie is er wereldwijd extra alertheid voor deze ziekte. Er moeten stringente maatregelen genomen worden om de muskiet te bestrijden. Het zika-virus houdt huis in het Caribisch Gebied en Zuid-Amerika.

Pengel verwacht dat op 3 februari tijdens het spoedoverleg van volksgezondheidsministers in Montevideo, Uruguay de WHO-declaratie aan de orde zal worden gesteld. De Mercosur-landen komen bijeen om zich te buigen over onder andere het zika-virus, de gevolgen, bestrijding en onderzoek. Minister Pengel verwacht dat op de vergadering met zijn collega's uit de regio nieuwe resultaten uit Brazilië gepresenteerd zullen worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May