Verzekering Basiszorg verlengd voor sociaal zwakkeren
02 Feb 2016, 05:53
foto
De ministers Joan Dogojo en Patrick Pengel in gesprek met verzekeringsmaatschappijen en het uitvoerend orgaan. (Foto: Sozavo)


Minister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting deelt mee dat de
basiszorgverzekeringskaarten die in de periode 1 februari tot en met 31 maart komen te vervallen, worden verlengd. Veel mensen maakten zich zorgen over de situatie. In De Nationale Assemblee kaartte Assembleelid Dew Sharman, die ook arts is, aan dat mensen niet weten waar ze aan toe zijn. Hij vroeg de aandacht van de regering hiervoor. De Raad van Ministers (RvM) heeft de verlenging goedgekeurd.



Minister Dogojo had samen met haar collega Patrick Pengel van Volksgezondheid een bespreking met vertegenwoordigers van verzekeringsmaatschappijen en leden van het uitvoerend orgaan Basiszorgverzekering van het kabinet van de vicepresident. Dogojo garandeert dat de zorg wordt gecontinueerd en benadrukt dat die groep verzekerden zich niet ongerust hoeft te maken.

De bezitters van een Basiszorgverzekeringskaart zullen door hun verzekeringsmaatschappij worden opgeroepen wanneer zij hun nieuwe kaart kunnen afhalen. Op de cliënten wordt er een beroep gedaan om de pasjes daadwerkelijk op te halen wanneer zij zijn opgeroepen. Uit rapportages van de verzekeringsmaatschappijen blijkt dat nieuwe pasjes niet tijdig worden opgehaald.
Het bestand zal binnenkort gescreend en opgeschoond worden. Wie onrechtmatig in het bezit is van een Basiszorgverzekeringskaart zal na screening uit het systeem worden gehaald, meldt Sociale Zaken en Volkshuisvesting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May