SWM verlaagt boete voor late betaling naar SRD 25
01 Feb 2016, 07:55
foto


Veel sociaal zwakkeren zijn niet in staat de SRD 60 boete te betalen om over schoon en veilig drinkwater te kunnen beschikken. "Daarom is het besluit genomen om dit bedrag te brengen naar SRD 25 per 1 februari," zegt de directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), Marlon Oosterling, aan Starnieuws.

De SWM-topper die de vorige maand het roer heeft overgenomen bij het staatsbedrijf, geeft aan dat bij de Energie Bedrijven Suriname klanten ook SRD 25 betalen als hun stroom is afgesloten. "Wij moeten mensen niet straffen, omdat zij laat zijn met betalen. Het is belangrijk dat mensen toegang tot water hebben. Veel mensen zagen de leidingen door om toch nog aan water te kunnen komen. Hierdoor lijdt het bedrijf nog meer schade," zegt Oosterling.

"Water is van levensbelang en moet toegankelijk zijn voor eenieder. De SWM moet er meer aan doen om ervoor te zorgen dat mensen op tijd hun rekening betalen," vindt Oosterling. Hij merkt op dat bij de EBS per klant wordt aangegeven dat er een rekening open staat. De klanten krijgen een sms. "Wij zijn nog niet in staat om die service te verlenen, want daarvoor moet er geïnvesteerd worden. Op dit moment hebben wij onvoldoende middelen om alles wat nodig is aan te schaffen. Wij werken ernaar om alvast een algemene sms te sturen naar de klanten om hen eraan te herinneren dat de waterrekening betaald moet worden," zegt Oosterling.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May