Prakash protesteert tegen ongerechtigde speler en NVB
30 Jan 2016, 07:42
foto
Het team van voetbalvereniging Prakash.


De voetbalvereniging Prakash heeft bij de Nickerie Voetbal Bond (NVB) protest aangetekend tegen het meespelen van Anup Mangar voor De Ster. Op zondag 24 januari kwamen Prakash en De Ster tegen elkaar uit. De Ster won deze wedstrijd met 4-3 van Prakash. Het protest is afgewezen. De voetbalclub voelt zich misleid door voorzitter Asraf Pierkhan van de NVB. Samen met andere clubs is besloten niet mee te doen aan wedstrijden tot er een oplossing komt in deze zaak.

De voorzitter van Prakash, Vikash Oemrawsingh, zegt aan Starnieuws dat de speler Mangar, het vorige seizoen is uitgeleend aan De Ster. Hij is speler van de S.V. Flamingo uit het district Coronie. Van het jaar heeft De Ster geen moeite gedaan voor een transfer van de speler. Mangar was daardoor niet gerechtigd om uit te komen voor De Ster.

Op 26 januari heeft Oemrawsingh meegedeeld aan Pierkhan dat hij wil protesteren tegen het meespelen van Mangar voor De Ster. Oemrawsingh gaf aan dat Pierkhan hem gezegd zou hebben dat hij 3 x 24 uur de tijd heeft om te protesteren. Hij besloot toen de volgende dag het protest in te dienen en betaalde de SRD 100. Nadat hij betaald had en zijn kwitantie in ontvangst nam, gaf de voorzitter van de NVB aan dat het protest laat is ingediend en dat de periode niet 3 x 24 uur is, maar 2 x 24 uur.

Kwader trouw
Oemrawsingh zegt dat de voorzitter te kwader trouw bezig is, omdat hij hem persoonlijk gezegd heeft dat het 3 x 24 uur is. Starnieuws nam contact op met de voorzitter van S.V. Flamingo in Coronie, Steven Boldewijn. Ook hij gaf aan dat Mangar geen overschrijving gekregen heeft van S.V. Flamingo. Dit heeft hij nog meegedeeld aan de voorzitter van de NVB. Hij geeft aan dat Mangar nog steeds is ingeschreven in het bevolkingsregister van CBB Coronie.

Vrijdag kreeg het bestuur van Prakash een brief van de NVB, waarin wordt meegedeeld dat het protest niet conform het competitiereglement is ingediend. De opgegeven naam van de speler 'Mangar M.' komt niet voor in de administratie van de NVB. Daarom kan het protest niet behandeld worden.

Pierkhan om verduidelijking gevraagd, was niet bereid om verder hierop in te gaan. Hij verwees naar de brief die hij gestuurd heeft naar Prakash. Het bestuur van Prakash heeft samen met andere voetbalverenigingen van de eerste klasse van de NVB besloten, de rest van de wedstrijden niet te spelen, totdat er een oplossing komt in deze kwestie. Mangar heeft acht wedstrijden onrechtmatig gespeeld. De Ster bezet nu de eerste plaats in de competitie.

Edgar van Genderen
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May