Nog geen dertig mensen bij protestmars 'Wij Zijn Moe'
29 Jan 2016, 12:44
foto
Protestgroep 'Wij zijn Moe' heeft weinig mensen op de been kunnen brengen tegen het beleid van de regering. (Foto's: Raoul Lith)


Nog geen dertig mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep van 'Wij Zijn Moe' om vandaag te protesteren tegen het regeringsbeleid. Trekker van de groep, Curtis Hofwijks antwoordt op vragen van Starnieuws dat hij niet teleurgesteld is door de opkomst. Hij is blij dat hij nieuwe gezichten heeft gezien. Hofwijks verwacht dat zaterdag de groep groter zal zijn omdat de meeste mensen dan niet aan het werk zijn.

"Het gaat om de boodschap bij ons. Je kan veel aanhang hebben, maar geen boodschap. Er zullen meer mensen zich aansluiten bij de groep," meent Hofwijks. Hij deelt mee dat er personen zijn die bang zijn voor rancune. Mensen die hun steun hadden toegezegd, trekken zich op het laatste moment terug. De groep gaat aan actieve fondsvorming doen om aan middelen te komen voor transport, water en andere zaken die nodig zijn bij de acties die gevoerd worden.

Aan Hofwijks is voorgehouden dat zijn uitdaging via de media voor een debat met president Desi Bouterse niet goed is aangekomen. Hofwijks zegt dat er een nette brief naar de president gaat voor een debat. Op de vraag waarom niet eerder ingegaan is op de uitnodiging die Bouterse had gedaan, zegt Hofwijks dat hij een gesprek wil waar publiek en media ook bij kunnen zijn. Mensen moeten getuige kunnen zijn van het onderhoud en ook vragen kunnen stellen. Hofwijks stelt dat de situatie in het land veel erger wordt. Er wordt niet opgetreden tegen corruptie en niemand weet welk aanpassingsprogramma er wordt uitgevoerd. Hij zegt door te zullen gaan met protestacties.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May