PL, ABOP, NPS en VHP beleggen samen persconferentie
29 Jan 2016, 03:52
De gezamenlijke oppositie (Pertjajah Luhur, NPS, ABOP en VHP) belegt om 13.00 uur in De Nationale Assemblee een persconferentie. Deze partijen blijven erbij dat er onjuiste documenten vanuit De Nationale Assemblee gepresenteerd zijn. In de huishoudelijke vergadering van 23 juli is geen besluit genomen over twee fracties van Perjajah Luhur.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons stelde na een urenlang onderzoek vast dat er geen documenten zijn vervalst, zoals de fractieleider van de PL, Paul Somohardjo, heeft aangekaart. Zij zegt bezig te zijn geweest in overleg met de fractieleiders deze kwestie uit te zoeken. Terwijl het proces nog gaande was, verscheen het bericht hierover op Starnieuws.

Simons legde uit dat de gemeenschap omstandig geïnformeerd moest worden dat er niet geknoeid is met stukken. Volgens NDP-fractieleider, André Misiekaba wil Somohardjo helemaal geen oplossing, daarom is de informatie volgens hem uitgelekt. Somohardjo zou DNA alleen zwart willen maken. "Somohardjo wil het instituut kapot maken," stelde Misiekaba.

De oppositie is niet eens met de gang van zaken en de voorstelling van zaken. De voorzitters van de partijen hebben overleg met elkaar gehad over deze kwestie en de perikelen erom heen. Het besluit is genomen om via een persconferentie de samenleving in te lichten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May