NDP-fractieleider: Bee citeert 'handelingen' selectief
29 Jan 2016, 00:37
foto
Marinus Bee (ABOP) wil dat minister Jennifer van Dijk-Silos zich verontschuldigt voor het woord 'Marron-geboefte'. (Foto: Raoul Lith)


De ABOP-fractie wil dat minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie (Juspol) haar verontschuldiging aanbiedt voor het gebruik van het woord 'Marron-geboefte' in de openbare vergadering vorig jaar december. Een deel van deze gemeenschap voelt zich aangesproken, zei Marinus Bee donderdagavond. Verder wil hij dat de minister aftreedt, want haar dochter is in dienst getreden van de overheid, door deeltijds adviseur te worden van de president.

André Misiekaba, fractieleider van de NDP, merkte op dat Bee selectief leest uit de handelingen van de vergadering. Daarin staat ook dat de minister gesteld heeft dat haar dochter, de jurist Nailah van Dijk, geen werk van het ministerie van Justitie en Politie zal krijgen. Misiekaba haalt aan dat de bewindsvrouw ook had gezegd dat haar dochter niet gestraft mag worden, omdat zij haar moeder is.

Bee had een presidentieel besluit overhandigd aan de Assembleevoorzitter waaruit blijkt dat dochter Nailah de plaats van haar moeder innam als juridisch adviseur van de president, gelijk nadat Van Dijk-Silos minister werd. Volgens Bee is dit nepotisme.
Deze kwestie is niet verder aan de orde geweest aangezien de vergadering werd verdaagd. De regering is helemaal niet aan het woord gekomen donderdag, terwijl ze vragen zou beantwoorden over de begroting die in de tweede ronde waren gesteld. De begrotingsbehandeling is tot nader order uitgesteld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May