Misiekaba wil Terugroepwet acuut op de operatietafel
29 Jan 2016, 00:00
foto
De fractieleider van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo wordt uit de zaal gezet. Hij was behoorlijk verhit over twee fracties van zijn partij in De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


De fractieleider van de Nationale Democratische Partij (NDP), Andre Misiekaba, heeft voorgesteld om zo snel mogelijk stappen te ondernemen tegen de Terugroepwet. "Het is een onding. De Terugroepwet moet op de operatietafel", zei Misiekaba. Vanaf de instelling van deze wet in 2005 zijn er alleen maar problemen, zei de Assembleevoorzitter donderdag. De openbare vergadering is gisteren afgeblazen nadat de gemoederen verhit raakten. De vergadering begon ruim vier uren later dan gepland, omdat er twee besluitenlijsten blijken te zijn over een huishoudelijke vergadering die op 23 juli vorig jaar is gehouden.

De fractieleider van Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, ontdekte dat er vanuit De Nationale Assemblee een lijst is afgegeven aan advocaat Nailah van Dijk, waarop staat dat er twee fracties zijn van PL. Somohardjo kaartte dit aan bij de Assembleevoorzitter. Hij wilde voordat de regering aan het woord kwam de gelegenheid krijgen om deze kwestie aan de orde te stellen. Simons besloot om gelijk uit te zoeken wat er aan de hand was, omdat het volgens Somohardjo ging om vervalsing van authentieke stukken van het college.

Nadat deze kwestie aan de orde kwam, en harde woorden vielen in en buiten de microfoon, werd de vergadering geschorst. Na hervatting zei Simons dat zij niet geneigd is om verder te gaan met de begrotingsbehandeling. Intussen was het al ruim 16.00 uur. Ook andere fracties konden meegaan met Simons. Misiekaba en Simons wezen er op dat terugroepen van leden een aangelegenheid is van partijen. De strijd wordt volgens hen in De Nationale Assemblee voortgezet, terwijl er een rechtszaak gaande is. Misiekaba merkte op dat desnoods in het weekend naar de Terugroepwet wordt gekeken. Voordat de begroting verder wordt behandeld, moet volgens Misiekaba deze kwestie eerst opgelost worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May