Man verwondt vrouw door schieten in het wilde weg
27 Jan 2016, 22:10
foto


De 78-jarige mevrouw R. Laloe heeft letsels opgelopen toen een man vandaag in het wilde weg schoot tijdens een achtervolging op twee rovers. Zij is voor observatie opgenomen in het ziekenhuis. Mohamed N. die de schoten gelost heeft en eigenaar is van een juwelierszaak, is door de politie van Latour aangehouden.

Eerder op de dag stapte een man de juwelierszaak binnen met een hamer bij zich. De man sloeg met de hamer de etalagekast kapot. De rover nam een bakje met gouden sieraden en rende weg. De dief stapte op een gereed staande bromfiets en koos met zijn kompaan het hazenpad.

De eigenaar pakte een jachtgeweer en zette gelijk in zijn voertuig de achtervolging in. Aan de Asraf Safoeraweg reed hij de rovers klem. Zij stapten van de bromfiets af en renden verder. De juwelier loste enkele keren waarschuwingsschoten.

De vrouw die onder een dak zat, werd in het voorhoofd geraakt door een hagelpatroon. Het slachtoffer weigerde met de ingeschakelde ambulance vervoerd te worden. Door familieleden werd de vrouw naar het ziekenhuis gebracht.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de schutter als verdachte voor verschillende vormen van mishandeling in verzekering gesteld. Dit vanwege zijn onverantwoord schietgedrag. Vanwege het feit dat de juwelier zich in een bewoonde buurt bevond, mocht hij niet in het wilde weg schieten. Het jachtgeweer dat gedekt is met een vergunning, is hangende het onderzoek in bewaring genomen.
Het onderzoek is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May