Onderhoud nog altijd een probleem
28 Jan 2016, 01:47
foto


Menigeen weet dat als het om onderhoud van de infrastructuur gaat, je continue bezig zal zijn. Het vergt niet alleen een beschikbaar budget maar zeker ook een goede planning, organisatie en kennis.
Gaat het om onderhoud van monumentale gebouwen dan geldt hetzelfde. En ook oog hebben voor schoonheid! Ook beseffen dat juist die specifieke architectuur een zekere waarde heeft.

Al jaren zijn er diverse gebouwen in onze binnenstad die er slecht bij staan. Het ministerie van Sociale Zaken aan de waterkant is daar al geruime tijd een goed voorbeeld van en ook het ministerie van Justitie en Politie aan de Henck Arronstraat. Tijdens Carifesta in 2013 werd het zelfs achter kleurrijke doeken verstopt. Daarna kreeg je een zinkplaten omheining eromheen.

Het viel mij onlangs op dat het pand van het ministerie van Sociale Zaken op de hoek van de Jessurunstraat en Henck Arronstraat weer eens op dezelfde plek een flinke klap heeft gehad. Een personeelslid meende dat het al de derde keer was!
Nu zodanig dat het echt wel opvalt. De vraag rijst dan direct bij mij, hoe lang het zal duren voordat men iets eraan zal doen? Zullen de jaren ook gewoon rustig voorbij gaan? Vindt niemand het nodig dat onze historische binnenstad nog op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO blijft staan? Dat zou toch iets zijn om als land en bevolking trots op te zijn? In de regio besteden vele landen wel degelijk aandacht aan hun plek op die lijst, de jeugd groeit ermee op, bezoekers van zowel binnen- als buitenland komen speciaal naar bepaalde plekken kijken vanwege al dat bijzondere!

Als mensen vinden dat wij toch zo uniek zijn, dan wordt het echt wel de hoogste tijd dat we daadwerkelijk op een effectieve wijze iets gaan doen om die plek op die Werelderfgoedlijst te behouden.


Tanya Frijmersum
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May