Bee: Minister Van Dijk-Silos wel met nepotisme bezig
27 Jan 2016, 01:57
foto
Assembleelid Marinus Bee overhandigt de presidentiële resolutie via de griffie aan Assembleevoorzitter Jennifer Simons. (Foto: Raoul Lith)


Minister Jennifer van Dijk-Silos was dinsdag het doelwit van de ABOP-fractie. Fractieleider Ronnie Brunswijk nam het voortouw en zijn waarnemer Marinus Bee ging verder met de aanval. Het zit de ABOP dwars dat de bewindsvrouw het woord 'Marron-geboefte' heeft gebruikt. Bee overhandigde Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons een presidentiële resolutie waaruit blijkt dat de dochter van de minister, Nailah van Dijk, juridisch adviseur is van de president.

Het Assembleelid vindt dat hier wel degelijk sprake is van nepotisme, terwijl de minister in De Nationale Assemblee had gezegd hier niet aan te zullen meewerken. Haar dochter is als deeltijds juridisch adviseur werkzaam op het Kabinet van de President voor een salaris van SRD 6000 per maand, stelde Bee.

Het Assembleelid haalde aan dat in het presidentieel besluit staat dat eerst Van Dijk-Silos in deze functie heeft gediend. Hij citeerde uit het besluit waarin staat dat Van Dijk-Silos per 12 augustus 2015 is benoemd tot minister van Justitie en Politie. Zij is per 1 september 2015 ontlast als deeltijds adviseur. Per dezelfde datum is de dochter van de minister in die functie benoemd, voerde Bee aan.

Bee zei dat Nailah van Dijk volgens informatie ook adviseur is van Natuurlijke Hulpbronnen. Hij wil van de minister weten of deze informatie klopt. Het Assembleelid merkte op dat de minister begonnen is met een actie, dus moet zij reactie verwachten.
pdf-icon.gif presidentieel_besluit_1.jpg     pdf-icon.gif presidentieel_besluit_2.jpg                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May