SSB en Caricom organiseren consultatiebijeenkomsten
27 Jan 2016, 03:08
foto


De consultatiebijeenkomsten met als thema ‘Good standardization practices and stakeholders engagement’, besteden aandacht aan de strategische richting die het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) de komende drie jaren zal inslaan. Het SSB organiseert de bijeenkomsten in samenwerking met CARICOM Regional Organisation for Standards and Quality (CROSQ), in het kader van Quality Infrastructure (QI) awareness.

Deze bijeenkomsten zijn om het bewustzijn onder leidinggevenden te creëren met betrekking tot de kernactiviteiten van het SSB en de betrokkenheid en benodigde ondersteuning van de verschillende instanties en/of stakeholders bij de toepassing van standaarden.

De kritische elementen van een gedegen Quality Infrastructure voor Suriname en het belang van een gedegen kwaliteitsinfrastructuur voor haast alle economische activiteiten, komen aan de orde. Tijdens deze workshop wordt het nationale concept standaardisatieplan 2016 -2019 gepresenteerd om zodoende stakeholders in staat te stellen het standaardisatieplan te becommentariëren en feedback te geven. De volgende bijeenkomst is op 28 januari.

Het SSB streeft er naar om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de nationale economie, alsook om duurzame ontwikkeling te bewerkstelligen, zegt de voorlichting van het bureau. De kwaliteitsinfrastructuur in Suriname is gedecentraliseerd en spant zich uit over verschillende sleutelsectoren en ministeries in Suriname, waaronder het ministerie van Handel en Industrie, het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, Landbouw, Veeteelt en Visserij, het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, maar ook de Kamer van Koophandel en Fabrieken en de private sector.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May