Ontkennende verdachte in diefstalzaak bekent feit
26 Jan 2016, 08:13
foto


Roger D. is lang bezig geweest een verhaal aannemelijk te maken voor rechter Sieglien Wijnhard en officier van justitie Astrid Niamat. Uiteindelijk bekende hij het feit gepleegd te hebben. Hij wordt ervan verdacht op 24 november in de nacht inbraak gepleegd te hebben in een woning. Een tas met inhoud, een laptop en een mobiele telefoon werden buitgemaakt. De laptop werd door de verdachte gebracht naar een cyber om deze te ontgrendelen. Toen hij de laptop op ging halen, werd hij aangehouden door de politie.

Roger D. vertelde eerst dat hij de laptop en de mobiele telefoon gekocht had bij de Centrale Markt. Hij beweerde dat de agenten hem geen ruimte hebben geboden om zijn zegje te doen. Hij werd mishandeld en moest onder dwang zijn verklaringen afleggen. Daarom had hij bij de politie verklaard dat hij de spullen weggenomen had uit de woning. Hij zag dat de voordeur openstond en iemand was bezig het huis te dweilen. Ook bij de rechter-commissaris en op het parket bekende hij het feit. Op de zitting bleef hij ontkennen. Het voertuig waarmee hij op de plek was, werd positief herkend door de benadeelde.

Niamat confronteerde de verdachte met zijn verklaringen bij de politie. Zij vroeg hem waarom hij bij het Parket en de rechter-commissaris dan niet de waarheid had verteld. Hij had de diefstal in details verteld. En het voertuig was niet van hem, maar was door iemand anders gekocht. Ze vroeg hem waarom hij tegenstrijdige verklaringen had afgelegd. Hij zei dat hij iets anders heeft verteld, omdat de agenten het verzwaard hebben voor hem.

Wijnhard vroeg Roger D. wat hij precies daarmee bedoelde. Toen bekende de verdachte alles. Hij zei dat de deur van de woning openstond en hij de laptop en mobiele telefoon wegnam. De tas met inhoud heeft hij weggegooid. Hij merkte op dat er helemaal geen sprake is geweest van vernielingen. Dat hebben de agenten erbij gezet om het te verzwaren voor hem. En daarom was hij boos.
De rechter legde hem een straf op van twaalf maanden, waarvan drie voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. De officier had een strafeis van een jaar onvoorwaardelijk onder aftrek.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May