Genderbureau Nickerie wordt weer operationeel
25 Jan 2016, 23:36
foto
Minister Noersalim en Nandeni Dinai van stichting Moederhart. Rechts het BGA-gebouw. (Foto: Biza)


De dependance van het Bureau Gender Aangelegenheden (BGA) van het ministerie van Binnenlandse Zaken in het district Nickerie, wordt vóór 8 maart 2016 operationeel. Minister Mike Noersalim van Biza deed deze toezegging het afgelopen weekend tijdens zijn bezoek aan Nickerie.

Noersalim was in Nickerie om, vooruitlopend op de viering van 8 maart, ‘Internationale Dag van de Vrouw’, gesprekken te voeren over Orange Day. Deze dag valt elke 25ste van de maand en staat in het teken van uitbanning van geweld tegen meisjes en vrouwen. Suriname heeft verschillende mensenrechtenverdragen geratificeerd en zich verplicht om te garanderen dat elke vrouw een leven vrij van geweld kan leiden. De viering van Orange Day in Suriname werd in november 2015 geïntroduceerd door de Biza-minister.

Sinds maart 2015 werden de activiteiten aangaande gender vanuit het hoofdkantoor (BGA) te Paramaribo geïnitieerd. Cijfers laten zien dat huiselijk geweld in het district Nickerie in vergelijking met andere districten vrij hoog is. Noersalim wil een eind brengen aan deze situatie. Tijdens het bezoek aan Nickerie heeft Noersalim onder andere gesproken met Nandeni Dinai van stichting Moederhart. Hij zal in een later stadium ook gesprekken voeren met andere overheidsorganisaties, NGO’s en CBO’s, zegt de voorlichting van Biza.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May