Protest oppositie tegen aanwezigheid Sapoen en Chitan
25 Jan 2016, 11:45
foto
De Assembleevergadering is aangevangen. Op agenda staat de voortzetting van de behandeling van de begroting 2016. (Foto: Raoul Lith)


De oppositionele fracties in De Nationale Assemblee, VHP, NPS en PL, protesteren tegen de uitnodiging van Raymond Sapoen en Deepak Chitan voor de vergadering die nu gaande is. In een protestbrief aan parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zeggen ze dat deze een rechterlijke vonnis opzij schuift. De oppositie neemt onder protest deel aan de begrotingsbehandeling.

Daarmee zou zij volgens de oppositionele fracties macht en onrecht in stand houden door deze “teruggeroepen leden” wel te convoceren voor vergaderingen van het parlement. “Wij ondergetekenden, moeten deze uwerzijds onrechtmatig handelen ernstig afkeuren en verwerpen, behouden ons het recht voor om verdere stappen te ondernemen, die ons juist blijken, en zullen de DNA vergaderingen derhalve onder protest bijwonen, in de hoop dat u alsnog de positie inneemt om de democratie en de rechtsstaat te herstellen.”

De VHP, NPS en PL´fracties wijzen erop dat alle vergaderingen waarbij Sapoen en Chitan aanwezig zijn als onwettig gekwalificeerd dienen te worden. “Alle besluiten die uit deze vergaderingen voortvloeien zullen tevens niet rechtsgeldig zijn.”

De vergadering met als onderwerp voortzetting begrotingsbehandeling 2016 is aan de gang. Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid is aan het woord en geeft aan welke stappen er gezet zijn voor de bestrijding van het Zika-virus.

De protestbrief van de oppositie kunt u hier downloaden.
pdf-icon.gif protestbrief_240116_terugroeping_vz_dna.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May