EBS lijdt US$ 20.000 schade door koperdief
23 Jan 2016, 22:42
foto


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft een schade van rond de US$ 20.000 opgelopen. De EBS kreeg vrijdag tegen 11 uur de melding dat de 33000 volt ondergrondse hoogspanningstransmissiekabel, die de staalfabriek Cobo van stroom voorziet, was gestoord. De oorzaak van deze storing was een kortsluiting als gevolg van een poging tot koperdiefstal.

De storing beperkte zich tot het emplacement van Cobo, te La Vigilantia in het district Para. Cobo is de enige staalfabriek van Suriname met een vermogen van 3000 kVA en wordt door deze hoogspanningskabel gevoed. De dader heeft de uit stenen opgetrokken kabelkoker eerst afgebroken, deze met een houten lat getild en doorgezaagd. Tijdens deze bezigheid ontstond er een kortsluiting in de vorm van een explosie. Op de plek waar de dief de kabel probeerde te zagen, is een verschroeide zaag terug gevonden. Van de koperdief ontbreekt nog elk spoor. De politie is ingeschakeld.

De storing heeft ruim 11 uren geduurd. De herstelwerkzaamheden hebben de EBS rond US$ 20.000 gekost. EBS doet een dringend verzoek aan de bevolking om op te letten en bij onregelmatigheden van verdachte daders dit gelijk door te geven aan de politie en aan de EBS op het nummer 175.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May