Hevige sneeuwval legt openbaar leven New York lam
23 Jan 2016, 20:20
foto
Hevige sneeuwval in New York. De straten van Queens zijn bedolven onder de sneeuw. (Foto's: Wim D'Agrella)


In New York geldt een streng reisverbod door een ernstige sneeuwstorm die de stad teistert. Alle openbare activiteiten zijn lamgelegd. Veel straten zijn niet begaanbaar door de enorme sneeuwval. Wim d'Agrella die in Queens woont, vertelt aan Starnieuws dat hij vanmorgen nog geprobeerd heeft om naar het werk te gaan. Al gauw merkte hij dat het niet mogelijk was om zijn werk te bereiken. Het lukte hem na flink wat ploeteren terug te keren naar huis.

De meteorologen in New York hebben vaak de gewoonte om steeds sensationeel en overdreven het weerbericht te brengen. Veel mensen dachten dat het wel mee zou vallen, zegt D'Agrella. Deze keer bleken de meteorologen het toch aan het rechte eind te hebben. "Tot nu toe heb ik in mijn omgeving nog geen enkele sneeuwploeg gezien. Dus de wegen in periferie blijven onbegaanbaar," geeft D'Agrella aan.

In New York is het menens. Wie toch nog op straat gaat met de auto, loopt het risico aangehouden te worden, terwijl het voertuig onherroepelijk in beslag wordt genomen. Er moet een fikse boete betaald worden. Het is nog niet duidelijk hoelang het reisverbod zal duren. Duizenden vluchten zijn afgelast. Minstens negen personen in de VS hebben het leven gelaten door de sneeuwstorm.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May