Robinhood met 4-1 afgedroogd door Transvaal
23 Jan 2016, 03:13

De klassieke strijd tussen Robinhood en Transvaal is vrijdagavond in het Franklin Essed Stadion uitgevochten. De ploegen hadden vóór aanvang van de strijd 10 competitiepunten uit 7 wedstrijden. Na 90 minuten spelen was het de 'herboren' Transvaal die met 4-1 aan het langste eind trok.

Robinhood heeft strijd geleverd maar deze was duidelijk niet genoeg. Transvaal was trefzeker en heeft Robinhood van het veld gespeeld om zo ook de drie competitiepunten binnen te halen.
De arbiter heeft met ampertjes een paar minuten in de strijd een penalty toegekend aan Transvaal. Levi Kwakoe van Transvaal ging diep en in een sprint voor de bal, werd hij met een duw neergehaald in het strafschopgebied. Donegy Fer belastte zich met de penalty en schoot de 1-0 raak voor Transvaal.
Ondanks dit doelpunt waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Robinhood kreeg enkele kansen die onbenut bleven.

Een snel genomen vrije trap bracht Sorencio Juliaans van Transvaal in stelling. Door haastig spel schoot hij naast. In de 28e minuut leek het wel een compensatie van de arbiter toen de snelle Roxy Fer van Robinhood 'hardhandig in de 16 meter zone werd aangepakt. De rood-groene formatie kreeg hiervoor een penalty toegewezen. Roxy Fer nam zelf plaats achter deze penalty en was trefzeker. Hij noteerde de gelijkmaker: 1-1. Dit was ook de ruststand was van deze ontmoeting.

Spannende eindsprint
Het spelbeeld van de tweede helft begon precies zoals in de eerste minuten van de strijd. Wederom was het Ricardo Fearber die na goed combinatiespel met Vitorino Pinas als dirigent, ten val werd gebracht in de 16 meter. Donegy Fer van Transvaal ging opnieuw achter de bal, maar schoot deze keer te hoog. Transi maakte het niet lang daarna weer goed. Een achterzet kwam op de schoenen van Levi Kwakoe die met een goed diagonaal schot over de grond via de paal zijn doel bereikte: 2-1. Robinhood gaf het niet op. Een inzet vanuit links raakte nog de deklat.

Transie lustte meer en voerde de druk op. De ploeg werd goed aangevoerd door het publiek, terwijl Robinhood naar de gelijkmaker zocht. De bal werd onderschept dichtbij de middencirkel bij de verdediging van Robinhood. Juliaans werd diep aangespeeld en met een onschuldige diagonaal pass werd doelman Claydel Kohoinor nagelvast gezet. 3-1. De terugval bij Binhood was na dit doelpunt duidelijk te merken.
Met een goede kapbeweging naar binnen van Juliaans op links, werd Ricardo Fearber middels een achterzet goed aangespeeld. Hij schoot de 4-1 raak.
Hiermee was het ook uit met Robinhood. De opleving bij Transvaal lijkt aan het eind van de eerste ronde van deze hoofdklasse competitie nu niet te stuitten. De ploeg klimt met nog wedstrijden in deze 8e speelronde dit weekeind, tijdelijk naar de tweede plaats op de ranglijst met 13 competitiepunten.