Tjong-Ahin: Ik lever op persoonlijke titel mijn bijdrage
23 Jan 2016, 06:42
foto
Silvano Tjong-Ahin


Econoom Silvano Tjong-Ahin benadrukt dat hij de functie van president-commissaris bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) als technocraat heeft aanvaard. "Ik wil geen enkele koppeling maken met de politiek," benadrukt hij om een reactie gevraagd tegenover Starnieuws. Zijn benoeming zorgt voor enige commotie binnen de NPS, waar hij voorzitter is van de Adviesraad. Hij zal de nieuwe governor Glenn Gersie ondersteunen. Ook econoom Anthony Caram zal zijn bijdrage leveren.

Tjong-Ahin zegt een eventuele beroering niet te begrijpen. "Ik denk dat eenieder die de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw meegemaakt heeft, zich zorgen maakt. Wij mogen niet toestaan dat de zaak uit de hand loopt. Wij moeten er alles aan doen om te helpen de wisselkoers te stabiliseren," vindt de aankomende president-commissaris van de CBvS. Dit heeft volgens hem niets met politiek te maken.

"De gemeenschap heeft geïnvesteerd in mij en ik geloof dat het beter kan. Ik kan niet staan en toekijken hoe alles misgaat, zonder iets te doen. Wie daar moeite mee heeft, moet maar bij zichzelf te rade gaan. Ik ben geen wondereconoom, maar als op mij een beroep wordt gedaan om mijn bijdrage te leveren, zal ik dat zonder aarzelen en naar eer en geweten doen," verklaart Tjong-Ahin.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May