Gregory Rusland: NPS is geen deel van de regering
23 Jan 2016, 08:37
foto
Gregory Rusland, voorzitter van de NPS.


De Nationale Partij Suriname (NPS) zal haar leden niet verbieden om technische bijdragen te leveren en te proberen de enorme problemen waarmee de samenleving te kampen heeft, het hoofd te bieden. Dit is de reactie van NPS-voorzitter Gregory Rusland op de benoeming van Silvano Tjong-Ahin tot president-commissaris van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De partijleider benadrukt tegenover Starnieuws dat de NPS geen deel is van de regering.

De positie van president-commissaris van de CBvS zal op persoonlijke titel worden ingevuld door Tjong-Ahin. Rusland benadrukt dat hij geen voordracht van de NPS is geweest. "Wij hebben nu eenmaal het kader en beseffen dat onze leden benaderd kunnen worden om ondersteuning te geven om de situatie niet te verergeren, maar te verbeteren," stelt Rusland. Tjong-Ahin is voorzitter van de Adviesraad van de NPS.

"Het is niet alleen een zaak van het installeren van een vertrouwenwekkend team bij de Centrale Bank, maar de regering zal de handelingen die geleid hebben tot de huidige precaire situatie, achterwege moeten laten. Zij zal haar uitgavenbeleid in werkelijkheid drastisch dienen aan te passen en afstemmen op de inkomsten. De regering zal verder vooral ervoor moeten zorgen dat de Centrale Bank haar werk op een verantwoordelijke wijze uitvoert in plaats van dat de bank zich gaat bemoeien in de politieke activiteiten van de regering. De bank heeft haar taken en dient zich daaraan te houden," meent Rusland.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May