Woningen nodig voor slachtoffers huisbranden
22 Jan 2016, 22:42
foto
30 leden van de familie Wouter zijn door brand dakloos geworden. De familie heeft van Sozavo voedselpakketten gekregen.


De dienst Algemene Maatschappelijke Zorg van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) geeft de nabestaanden van de mensen die onlangs zijn omgekomen bij de brand aan de Munderweg, ondersteuning. De familie krijgt voedselpakketten en een financiële tegemoetkoming voor het betalen van de begrafenis. De mensen zullen ook maatschappelijke begeleiding krijgen.

Door de noodsituatie is de familie verspreid ondergebracht bij buren. Het ministerie doet een beroep op de samenleving om mee te helpen de nood te verlichten; vooral woongelegenheid voor de gezinnen is nu belangrijk.

De aangeboden hulp is op initiatief van de dienst zelf. Ook de vier gezinnen van de Nieuw Weergevondenweg die onlangs door brand dakloos zijn geworden, hebben voedselpakketten en financiële ondersteuning gekregen.

De dierbaren die bij de brand zijn omgekomen, kunnen helaas niet vervangen worden, geeft de voorlichting van Sozavo aan. De samenleving krijgt het advies om have en goed te verzekeren, om bij eventuele rampspoed de schade enigszins te kunnen compenseren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May