Bouterse uit ernstige beschuldiging naar rechterlijke macht
22 Jan 2016, 13:36
foto
President Desi Bouterse vandaag tijdens een persconferentie. (Foto: René Gompers)


President Desi Bouterse deelt mee dat er krachten zijn, aangestuurd door het buitenland om te proberen hier onregelmatigheden te doen plaatsvinden. Om het land te destabiliseren. Hier maakt de rechterlijke macht deel van uit. Hij haalt aan dat het 8 decemberstrafproces ineens weer op de rol komt, terwijl er wetgeving hierover is, doelend op de Amnestiewet.

"Ik ben er heilig van overtuigd, omdat de mensen van de rechterlijke macht niet achterlijk zijn. Die weten natuurlijk dat er wet- en regelgeving is. Het rekest wordt buiten geschreven. Het requisitoir wordt buiten geschreven, overigens zij die het gaan schrijven, zijn al hier," antwoordt de president op een vraag tijdens een zojuist gehouden persconferentie. Bouterse stelt dat hij het in grote lijnen zegt "zodat zij horen dat wij weten wat er aan de hand is". De president antwoordt dat hij niet bezig is met sensatieverhalen om de aandacht af te leiden. Als men hem daarvan wil betichten, dan kan hij er niets aan doen. Hij zegt dat hij niet dieper op de zaak kan ingaan, "maar de instanties zijn ermee bezig."

"November, december hadden wij al tien man gespot, die zich met dit soort onoorbare praktijken bezighouden. Zij zijn terug en ze zijn zwaar bezig." Bouterse heeft de coalitiefractie van De Nationale Assemblee gevraagd hoe "out of the blue sky" plotseling ondanks wet- en regelgeving we horen dat de 8 december perikelen zich weer beginnen te roeren. "Ik zeg wat is er aan de hand wanneer de rechterlijke macht de president, de voorzitter van De Nationale Assemblee, de individuele leden van DNA wil dwingen om zaken anders te brengen dan wat zij met het volk hebben afgesproken. Ik zeg, denkt u dat deze grove inmenging, grove vertroebeling van de triaspolitica zomaar is komen binnenvallen. Ik zeg wees op uw hoede. Wij gaan de rechterlijke macht niet bespreken, wij hebben geen enkele behoefte, maar uiteraard zijn wij ook de medebewakers van de trias politica en zorgen wij dat conform de grondwet er duidelijke scheiding is in de machten, de uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May