Rechter bekijkt camerabeelden in moordzaak Candia
22 Jan 2016, 07:57
foto


Kelton A. (20) is op de rechtszitting van donderdag verschenen in de beklaagdenbank. Hij wordt ervan verdacht op 23 oktober van het afgelopen jaar Amier Candia om het leven gebracht te hebben. Hij zou het slachtoffer met voorbedachte rade een steekverwonding aan zijn borststreek toegebracht hebben. Dit zou hij met een scherp voorwerp gedaan hebben aan de Grote Combéweg (Van Roseveltkade). In deze zaak heeft rechter Sieglien Wijnhard samen met het Openbaar Ministerie en advocaat Anastacia San A Jong de camerabeelden in de raadkamer bekeken.

Kantonrechter Wijnhard stelde de verdachte vragen nadat ze de beelden gezien had. Uit de camerabeelden blijkt dat de verdachte al buiten de bar was, maar voor de derde keer terug ging naar het slachtoffer. Daarna stak hij het slachtoffer neer. Kelton A. verklaarde dat hij uit frustratie had gehandeld. Het slachtoffer terroriseerde hem al drie maanden lang en hij werd ook mishandeld en bedreigd door hem.

Kelton A. verklaarde toen bij de politie dat hij een relatie van negen maanden had met Candia en dat zij reeds twee maanden uit elkaar waren. Vanaf het begin van die relatie werd hij door Candia mishandeld. Op die bewuste dag bevond Kelton A. zich in een café aan de Grote Combéweg. Op een bepaald moment kwam Candia ook in het café. Omdat Kelton A. met andere mannen stond te praten, werd het latere slachtoffer jaloers. Hij liep naar Kelton toe. De mannen raakten in een woordenwisseling met elkaar. Deze ging over in een handgemeen. Candia had een mes bij zich. De verdachte wist dit afhandig te maken en stopte het mes achterin in zijn broekband.

De vechtersbazen werden door een wachter uit elkaar gehaald. Kelton A. schakelde toen de politie in. De politie kwam nog niet en Candia deed vervelende uitlatingen naar de verdachte. De verdachte zei dat het niet in de bedoeling lag om Candia te doden. Hij probeerde hem nog te reanimeren en gilde om een ambulance. Toen de politie op de plaats aankwam, had het slachtoffer reeds de geest gegeven.

De rechter vroeg de verdachte of het nodig was om voor de derde keer terug te komen en de messteek toe te brengen. “Niet echt," zei Kelton A. Op 18 februari zal deze zaak verder behandeld worden. Het Openbaar Ministerie zal een strafeis presenteren in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May