Ambtenaren krijgen ook deze maand SRD 100 extra
21 Jan 2016, 06:27
foto


Ambtenaren zullen de SRD 100 die zij in december hebben ontvangen, ook deze maand krijgen. Deze beslissing is genomen door de regering. Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), had het voorstel in december gedaan aan president Desi Bouterse.

Hooghart heeft eerder aan Starnieuws gezegd dat deze tegemoetkoming aan de ambtenaren gezien moet worden vooruitlopend op andere aanpassingen. De belastingschijven moeten ook worden aangepast. Hooghart vindt dat niet Ravaksur, maar de CLO de aangewezen organisatie is om te onderhandelen over lonen van landsdienaren. Dit is ook in de Personeelswet opgenomen.

Ravaksur, de Bond van Leraren en de FOLS hebben dinsdag een onderhoud gehad met een regeringsdelegatie onder leiding van president Desi Bouterse. Het gesprek is nog niet afgerond omdat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën uitlandig was. Aangezien het om diverse financiële maatregelen gaat waarover Ravaksur het wil hebben, zal het onderhoud maandagavond worden voortgezet.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May