Oppositie roept burgers op om rechtszaak te volgen
21 Jan 2016, 00:34
foto
Het gerechtsgebouw aan de Grote Combéweg


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), zegt dat burgers ervoor moeten zorgen dat de rechtsstaat overeind blijft. Vrijdag zal de zaak die de PL, NPS, VHP en de kandidaten Barkat Mohabali en Prim Sardjoe aanhangig hebben gemaakt tegen het Centraal Hoofdstembureau (CHS) om 13.00 uur in behandeling worden genomen door de rechter. De politieke partijen roepen alle oprechte Surinamers op om zich te begeven aan het gerechtsgebouw aan de Grote Combéweg.

Somohardjo zegt aan Starnieuws dat ook de overige oppositionele politieke partijen hun achterban zullen oproepen om aanwezig te zijn. De vakbeweging, het bedrijfsleven en andere maatschappelijke organisaties zullen ook gemobiliseerd worden. Het CHS heeft nog steeds geen gehoor gegeven aan de eis van de politieke partijen om te voorzien in de vacature. Deze partijen stellen dat Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan geen Assembleeleden meer zijn. Zij zijn teruggeroepen door de partij.

De PL vindt dat het CHS met zijn handeling een trend ingezet heeft, waarbij uitspraken van rechters geen waarde meer hebben. Het vonnis van de rechter wordt gereduceerd tot een stukje papier. Daartegen moet er gevochten worden, vindt de PL. De partij stelt dat het gaat om het behoud van de rechtsstaat. De PL vindt dat de balans tussen de drie machten verstoord wordt door de weigerachtige houding van het CHS. "Wij zullen lijfelijk aanwezig zijn bij de rechtszaak om te tonen dat de trend van rechtsvertrapping en machtswellust nu moet worden gestopt," stelt de partij in een verklaring.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May